کودکان نمی توانند مفهوم وقت شناسی را بفهمند یا مسئولیت کارهای خود را به عهده بگیرند مگر اینکه توسط والدین به آنها یاد داده شود. کودک شما ممکن است به خاطر کارهای کوچک به شما وابسته باشد و ممکن است او برای کارهای خیلی ساده به شما نیاز داشته باشد مگر اینکه به او آزادی دهید تا خودش کارهایی را انجام دهد، اشتباه کند و از آنها بیاموزد. همانطور که کودک شما رشد می کند، شما می خواهید به روش صحیح او را مستقل کنید به عنوان یک والدین، می توانید با چند نکته کودک خود را در مسیر درست حرکت دهید و اجازه دهید استقلال را به روش خودش کشف کند.
چرا بچه ها باید استقلال را یاد بگیرند؟
کودک شما ممکن است در حال حاضر خیلی کوچک باشد، اما در نهایت، او بزرگ می شود. یادگیری چند مهارت در اوایل زندگی می تواند او را برای رسیدگی به خواسته های بزرگسالی آماده کند.
برای کودکان مدتی لازم هست تا مفهوم انتخاب ها را درک کنند و تصمیمی بگیرند که فکر می کنند برای آنها بهترین است. با معرفی گزینه های اولیه زندگی، کودکان می توانند شناخت بیشتری از خود داشته و درک کنند که چه چیزی واقعاً آنها را خوشحال می کند.
زندگی همه شادی و لذت نیست. لحظاتی وجود دارد که ممکن است کودک شما نتواند آنچه را که از او انتظار می رفت انجام دهد. اما اگر او مستقل باشد، اشتباهات خود را تشخیص می دهد ، برای حمایت به سمت شما می آید و برای عملکرد بهتر راهنمایی می خواهد.

عزت نفس در فرد در سنین پایین رشد می کند. و اگر در کودکی عزت نفس را آموزش ببینندمی تواند تصمیمات صحیح تری را بگیرد. استقلال در این زمینه کمک می کند و باعث می شود کودک زودتر احساس ارزشمندی کند.
کتابها حاوی اطلاعات هستند اما دانش فقط از طریق اقدامات بدست می آید. تفاوت بین هشدار دادن به کودک در مواقع خطر و موقعیتی که با آن روبرو است تفاوت زیادی است. استقلال داشتن به کودک این امکان را می دهد که خودش یادگیری چیزها را شروع کند ، ریسک کند و بعنوان یک شخص بهتر آگاه شود
چگونه به کودک خود بیاموزیم که مستقل باشد
روش های بی شماری وجود دارد که می توانید استقلال را به کودک خود بیاموزید
۱. مسئولیت هایی را که می تواند از عهده او برآید به او بسپارید
فرزند شما نیازی به تصمیم گیری های بزرگ در امور مالی خانه ندارد. استقلال باید از خود شروع شود و اینجاست که می توانید به کودک خود کمک کنید. اگر در حال برنامه ریزی پیک نیک هستید و به فرزندتان نیاز دارید تا در این امر به شما کمک کند، کارهای ساده ای مانند تهیه لیستی از مواردی را که ممکن است به آن نیاز داشته باشید و یا قصد سفر دارید و چمدان خود را برای یک سفر کوتاه می خواهید ببندید ، می توانید این کار را به او بسپارید.

۲. از تسلط به کودک خودداری کنید
بسیاری از والدین راهنمایی را با تسلط اشتباه می گیرند و اگر کودک کاری نادرست انجام دهد یا بیشتر از زمان مورد نیاز خود طول بکشد، مرتباً در کارهای او مداخله می کنند. هنگامی که کودک شما کوچک است ، خوب است با برخی دستورالعمل ها یا پیشنهادات راهنمایی کنید که روش درست کار را به روش آسان تری به او اطلاع دهید. اما هرچه بزرگتر شد، به او اجازه دهید در صورت نیاز به کمک، به جای مداخله بی مورد، برای گرفتن راهنمایی به سراغ شما بیاید.

۳. گزینه ها را با گزینه های محدود معرفی کنید
این که از کودک خود بپرسید چه چیزی می خواهد در یک رستوران بخورد می تواند برای او بسیار طاقت فرسا باشد زیرا منوی رستوران کاملاً گسترده است. در عوض، یک دسته گزینه را از فهرست انتخاب کنید و از او بخواهید که گزینه های انتخاب شده را انتخاب کند. شروع با یک انتخاب محدود می تواند به او کمک کند تا به راحتی انتخاب کند و او را برای موارد جدیدتر آماده کند.

۴. به فرزندتان اجازه دهید هر چند وقت خودش تصمیم بگیرد
ممکن است ترجیح دهید فرزندتان قبل از اینکه برای بازی بیرون برود، تکالیف خود را انجام دهد. اما ممکن است او بازی را قبل از اتمام تکالیف خود ترجیح دهد. در جنبه های کوچکتر، مثلاً انتخاب اینکه چه چیزی بپوشد یا چه میان وعده ای برای عصرانه بخورد ، به کودک خود اجازه دهید تا حدی از آزادی برخوردار باشد. و تا زمانی که او آنچه را که وعده داده است انجام دهد ، شما مشکلی نخواهید داشت.

۵. نسبت به فرزند خود همدلی داشته باشید
فرزند شما تازه یاد می گیرد که مستقل باشد ، بنابراین برای او آسان نخواهد بود. از سرزنش کردن او خودداری کنید ، حتی اگر کاری را که کاملاً ساده هست، اشباه انجام دهد. بدون اینکه قضاوت کنید، برای حمایت از او آماده باشید و در صورت درخواست، به او کمک کنید.

۶. شکست ها را به یک مسئله بزرگ تبدیل نکنید
مواقعی پیش می آید که کودک شما ممکن است در کاری شکست بخورد و بدیهی است که ناامید خواهد شد. او را راحت کنید و به او بگویید شکست خوردن اشکالی ندارد. به او بیاموزید که از آن شکست ها درس بگیرد ، بلند شود و دوباره امتحان کند. حتی ممکن است علی رغم هشدارهای شما آنها را تکرار کند. اشکالی ندارد ، بگذارید از اشتباهاتش درس بگیرد. به کودک خود اطلاع دهید که چه کارهایی می تواند بهتر انجام دهد، اما شکست را با او ارتباط ندهید. این می تواند عزت نفس او را فوق العاده مختل کند.

۷. به فرزند خود بیاموزید که به طور مستقل مشکلات را حل کند
این ها می تواند مشکلات مربوط به مدرسه باشد یا هر مسئله ای که ممکن است با خواهر و برادر یا دوستانش داشته باشد، به کودک خود بگویید که برخی مشکلات باید توسط او حل شود و شما نمی توانید در این زمینه به او کمک کنید. در صورت لزوم با ارائه دیدگاه متفاوت از شرایط ، او را راهنمایی کنید.

۸. یک روال مناسب ایجاد کنید
اگر کودکان به طور متوالی فکر نکنند، می توانند در تصمیم گیری برای خود مشکل داشته باشند. با ایجاد یک روال ثابت برای آنها می توان به راحتی از پس این کار برآمد. هنگامی که کودک شما بداند در یک روز خاص و در یک ساعت خاص چه کاری باید انجام شود ، شروع به انجام همه کارها توسط خودش می کند.

۹. آموزش مذاکره
بسیاری از کودکان تمایل دارند که دنیا را به عنوان یک پیشنهاد برنده و باخت ببینند.پای فرزند خود را به دنیای سازش و مذاکره باز کنید و او شروع به درک می کند تا از موقعیتی که پیش روی او قرار دارد بهترین استفاده را بکند. او می تواند برای محل پیک نیک یا ناهار پیک نیک یکی را انتخاب کند اما نمی تواند هر دو را انتخاب کند. این به او کمک می کند اولویت های خودش را نیز در اولویت قرار دهد.

۱۰. فراموش نکنید که تشویق کنید
وقتی کودک شما کارهایی را که قول داده است به روش صحیح و به تنهایی انجام می دهد، دریغ نکنید که به او بگویید چقدر باعث افتخار شما است. این بازخورد مثبت در شکل گیری شخصیت فرزند شما از راه صحیح، ضروری است و اعتبار والدین در این زمینه نزد کودک بسیار بالا می برد.

بین مستقل کردن کودکان نوپا و آموزش به آنها برای انجام فعالیت های خاص کاملاً تفاوت وجود دارد. اما هنگامی که فرزندتان به محیط مدرسه عادت کرد، می توانید از او بخواهید که کارهای ساده را خودش انجام دهد. اینها می توانند بتدریج استقلال را در او پروش دهد.